Ünnepélyes fáklyagyújtás Harasztifaluban

Ünnepélyes fáklyagyújtás Harasztifaluban

Az osztrák határ melletti Vas megyei kis településen az 1990-es évek végén valósult meg a PB alapú vezetékes gázellátás.

Az energiahordozók árának alakulása miatt a település vezetése társaságunkkal együttműködve már régóta vizsgálta a földgázhálózathoz történő csatlakozás műszaki és gazdasági lehetőségeit.
Hosszas előkészítési munkákat és a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követően 2012. augusztus hónapban mintegy 800 fm hosszúságú gázelosztó vezeték kiépítésével megvalósult a település földgázhálózatba történő bekapcsolása.

Ünnepélyes fáklyagyújtás Harasztifaluban2012. szeptember 3-án társaságunk, és a PB szolgáltatást végző PRÍMAGÁZ munkatársainak összehangolt munkájával a települési hálózatban a gázcsere, az érintett fogyasztóknál a nyomásszabályozók és gázmérők lecserélése is megtörtént.

A településen 2012. szeptember 6-án délután megtartott rendezvénnyel ünnepélyesen is kezdetét vette a földgázszolgáltatás, így a társaságunk által ellátott települések száma 668-ra emelkedett.

Vámosné Marksz Mária Polgármester Asszony ünnepi beszédében kiemelte, hogy a település bekapcsolása az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. hatékony támogatásával, a zökkenőmentes átállás a kivitelezéseket végző munkatársaink áldozatos munkájával valósulhatott meg.

A fáklyagyújtás mellett az óvodások műsora, a plébános áldása és egy helyi lakos erre az alkalomra írt verse a szokásosnál is ünnepélyesebbé tette a rendezvényt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.