Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer – energiahatékonysági pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

Nyáron indul az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében a Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogram (Pályázat kódszáma: ÚSZT-ZBR-MO-2011). A program célja, hogy a beruházással érintett lakóingatlanok energetikai kategóriája, energia-felhasználási hatékonysága javuljon.

Meglévő ingatlanok támogatása

A hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok komplex energetikai korszerűsítésére természetes személyek és lakóközösségek nyújthatnak be pályázatot. A támogatható tevékenységek közé tartozik többek között a nyílászárók cseréje, a homlokzatok és födémek hőszigetelése, a hagyományos energiaforrással működtetett fűtési és használati melegvíz rendszerek felújítása, átalakítása, továbbá a megújuló energiafelhasználás elősegítése. A pályázati forrás a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti. A lakóingatlannak legalább három energetikai kategóriát kell javulnia, vagyis legalább a B szintű energetikai kategóriát el kell, hogy érje.

Az új építésű otthonok támogatásának célja az, hogy az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai szintet érjenek el. A kedvezményezettek természetes személyek és építtető, gazdálkodó szervezetek lehetnek. A támogatható tevékenységek köre megegyezik a felújításokéval.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású.

A pályázatok 2011. augusztus 15. és 2011. október 30. között nyújthatóak be.

Figyelem: A 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet értelmében minden új építésű ingatlan használatba vételéhez energiatanúsítvány kiállítása kötelező!

Részletes információk az alábbi internetes honlapon érhetők el.

http://www.energiakozpont.hu/uszt-zbr-mi-otthonunk-felhivasok-utmutatok-adatlapok

Partnerkereső oldalunkon megtalálja azon szakemberek listáját, akik Fogyasztóink rendelkezésére állnak a tervezés, a kivitelezés, valamint az energiatanúsítvány elkészítése során.