Támogatás a katasztrófa után

Támogatás a katasztrófa utánAz Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. anyagi támogatásával került bevezetésre a földgáz a vörös iszap katasztrófát elszenvedett Geiger Imrénénél.

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt kiemelt figyelemmel kíséri a vörös iszap által sújtott településeknek és az ott élő embereknek sorsát.  Magyarország eddigi legnagyobb vegyi katasztrófája Társaságunk munkavállalóit és vezetőségét is mélyen megrendítette. A helyreállítási munkálatokat végző katasztrófavédelemmel és az érintett települések önkormányzataival előzetesen egyeztetve társaságunk húszezer speciális, FFP2 típusú, részecskeszűrő légzésvédő védőmaszkokat adományozott Devecser Önkormányzatának, melyekre nagy szükség volt a mentési munkálatok során.

Amikor Geiger Imréné, a katasztrófa egyik áldozata az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. segítségét kérte a Társaság szolgáltatási területén vásárolt új otthona földgázellátásában, tudtuk, hogy ez a megkeresés lehetőséget adhat a Társaságnak arra, hogy egy személyes sorson enyhítve is kifejezze szolidaritását. Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. a csatlakozási díj összegének átvállalása mellett, további 100.000 forint értékű gázkészülék-vásárlási támogatással segítette Geiger nénit új otthona megteremtésében. A Társaság PartnerGáz hálózatának helyi tagja, Kurucz Attila gázszerelő-mester pedig ellenszolgáltatás nélkül végezte el a csatlakozással kapcsolatos műszaki feladatokat.

Az elkészült rendszert 2011. június 8-án, Celldömölk polgármestere, valamint a Társaság és a város képviselőinek jelenlétében, ünnepélyes keretek között Tajti Péter általános vezérigazgató úr adta át új fogyasztónknak és családjának.