Gyorsabb veszélyelhárítás - megállapodás az Országos Katasztrófavédelemmel

Gyorsabb veszélyelhárítás - megállapodás az Országos Katasztrófavédelemmel A katasztrófavédelemmel és a földgázelosztással összefüggő tevékenységek összehangolása, szervezése és végrehajtása érdekében írt alá együttműködési megállapodást május 24-én a BM OKF a Magyar Gázipari Egyesülésbe tömörült földgázelosztó társaságokkal.

 

 

A megállapodás értelmében a gázszolgáltatók és a katasztrófavédelem munkatársai kölcsönösen segítik egymás munkáját az üzemzavaraival kapcsolatos események során szükséges tűzoltási és egyéb műszaki mentési feladatok gyorsabb végrehajtása során. Az együttműködés nem csupán a bekövetkezett események esetén érvényes, hanem az egymás tevékenységét érintő kockázatok elemzésében és értékelésében, vagyis a megelőző munka során is.

 Gyorsabb veszélyelhárítás - megállapodás az Országos KatasztrófavédelemmelA megállapodást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Bakondi György tű. altábornagy, valamint Tajti Péter az MGE Rendszerüzemeltetői Bizottságának elnökének vezetésével az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt., az E.ON Dél-Dunántúli Gázhálózat Zrt., az E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt., a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., valamint a TIGÁZ – DSO Földgázelosztó Kft. vezetői írták alá.