Megszépített gyermekintézmények az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. közreműködésével

Megszépített gyermekintézmények

Idén a Környezetvédelmi Világnapra Társaságunk rendhagyó módon, szolgáltatási területének északi és déli régiójában három gyermekintézmény udvarának megszépítésével készült. Kezdeményezésünk célja az volt, hogy zöldebbé, szebbé tegyük a gyerekek és az ott dolgozók környezetét, ezzel is segítve a gyermekek testi, lelki fejlődését, támogatva tudatos, környezetére figyelő felnőtté válásukat.
A „nyertesek” kiválasztására a munkavállalóink körében meghirdetett pályázat alapján került sor.

A déli régióban a következő két gyermekintézményre esett a választás:

2012. július 10-én, Füzesgyarmat Város Önkormányzat Bölcsődéjében a város képviselőinek, a bölcsőde dolgozóinak és bölcsődébe járó gyermekek szüleinek részvételével adtuk át ünnepélyes keretek között a gyermekeknek az új udvari játékokat. A bölcsőde részére a Társaság homokozót, bébi autókat és motorokat vásárolt, valamint birtokba vehették a kicsik az új, csúszdával ellátott minibástya játékukat is.

Megszépített gyermekintézmények

2012. július 20-án, Békéscsaba Város Lencsési Óvodájában a város képviselőivel, az óvoda dolgozóival és az óvodába járó gyermekekkel együtt avattuk fel a felújított udvart. A munkálatok során az udvarban található játékok állagmegóvására és felújítására került sor, mint például a babaház, az őrtorony, a magasleses-mászóka, valamint a homokozó ülőrészeinek cseréjére. Nagy örömmel töltötte el az óvódásokat játékaik felújítása, akik szívet melengető műsorral készültek erre az alkalomra, így köszönve meg a Társaság ajándékát. Ősszel kerül sor bokrok ültetésére, fák telepítésére, mely eseményen ismételten részt kívánunk venni.

Az északi régióban 2012. augusztus 24-én, a győri Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat Kígyó utcai Bölcsődéje részesülhet támogatásban udvara, játékai karbantartása céljából.

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel példát mutathatunk környezetünknek és közös erővel segíteni tudjuk a kiválasztott intézményeket abban, hogy az ott gondozott gyermekek környezetét szebbé, barátságosabbá, élhetőbbé alakítsák.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.