Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó! – kampány a tudatos energiafelhasználásért

Tudatos energiafogyasztó

Eddig példa nélküli összefogással indítottak közös kampányt a magyar energiaszolgáltatók. A hazai piacon egymás versenytársaként jelen lévő GDF SUEZ, EDF DÉMÁSZ, FŐGÁZ, ELMŰ-ÉMÁSZ, E.ON és TIGÁZ egy napjainkban egyre fontosabbá váló kérdés, a hatékony energiafelhasználás népszerűsítése érdekében igyekszik felhívni a figyelmet olyan dolgokra, amelyekkel nagyban segíthetik a racionális fogyasztói szokások kialakítását.

A mai napon Budapesten megkezdett köztéri kampány arca az RTL klub híradójából jól ismert Erős Antónia, aki az első megkeresésre azonnal igent mondott. A rendezvényen felszólaló Horváth Péter, a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnöke lényegre törően foglalta össze, miért is fontos mindnyájunknak a szemléletváltás: „A földgázért és villamos energiáért fizetendő díjak megállapításáért alapvetően a Magyar Energia Hivatal felel, arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a fenti díjakon kívül a számla végösszegét legnagyobb mértékben mégiscsak az elfogyasztott mennyiség befolyásolja, ez utóbbiért pedig a fogyasztó a felelős. Azzal, ha valaki okosan – ahogy mi nevezzük – hatékonyan fogyasztja az energiát, jelentősen mérsékelni tudja a kiadásait.”

Az EU energiahatékonysági direktívájának céljaival is harmonizáló kampány a várakozások szerint hozzájárulhat Magyarország nemzeti célkitűzéseinek teljesítéséhez, illetve hozzájárul a külső energiafüggőség és importszámla csökkentéséhez, belföldi munkahelyek teremtéséhez és a gazdasági növekedéshez. A MEH, mint felelős szabályozó hatóság a Nemzeti Energiastratégia céljaival összhangban célul tűzte ki az energiahatékonyság előmozdítását, így a továbbiakban is elkötelezett a megfogalmazott célok mellett, és a kampány szakmai támogatójaként lép fel.

 

További fontos tudnivalók a kampányról az alábbi képre kattintva találhatók.

 

Kampány a tudatos energiafelhasználásért
 

 

Kérjük, tekintse meg a tudatos energiafogyasztó reklámfilmet!

Alternative content