Biztonság és energiatakarékosság együtt

Tisztelt Fogyasztónk!

Sokat teszünk azért, hogy családtagjainkat biztonságban tudhassuk.
A földgáz biztonságos használatáról, a földgáz fogyasztó készülékek rendszeres karbantartásáról azonban gyakran elfeledkezünk.

Gázkészülékeinkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, pedig ha karbantartásukat elhanyagoljuk, veszélyt jelenthetnek számunkra. Ezen túl, a megfelelő ellenőrzés, karbantartás híján a készülékek idő előtt tönkremehetnek, gázfogyasztásuk megnőhet, szennyezhetik a környezetet.

Biztonság és energiatakarékosság együttFontos a megelőzés!

A veszélyforrások kiküszöbölése érdekében minden évben a fűtési szezon kezdete előtt vizsgáltassuk át készülékeinket és végeztessük el a szükségessé váló karbantartási, javítási munkákat.

Mire kell odafigyelnünk a karbantartás során?

  • A szerelést, javítást minden esetben arra jogosult szakember végezze, aki eltakarítja a berendezés alkatrészeire rakódott port és egyéb szennyeződéseket a biztonságos és hatékony működés érdekében.
  • A nem javítható, hibás vagy elhasználódott alkatrészeket - szükség szerint - gyári darabbal cseréljük.
  • A készülékek mellett évente a kéményt is vizsgáltassuk át annak érdekében, hogy a káros anyag elvezetése megfelelő legyen.

Biztonság és energiatakarékosság együtt

A gázszámla csökkentésének legkézenfekvőbb módja a hőszigetelés, melynek első lépéseként a régi, rosszul záródó nyílászárókat korszerű, fokozott légzárásúakra cserélik. Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben az Ön ingatlanában gáztűzhely, nyílt égésterű kéményes gázkazán vagy vízmelegítő üzemel, a következő átalakítások csak engedélyezett terv birtokában hajthatók végre:

  • hagyományos nyílászárók fokozott légzárásúra cserélése,
  • gépi elszívó berendezés beépítése,
  • szilárd tüzelésű kazán vagy kandalló beépítése.

A fenti átalakításokhoz az ingatlan gázfelhasználói rendszerét megfelelő jogosultsággal rendelkező szaktervezővel újra kell terveztetni, és az elkészült tervet a területileg illetékes kirendeltségünkkel jóvá kell hagyatni.

Amennyiben társaságunk munkatársai tervengedély köteles, azonban a nélkül végrehajtott módosításokat találnak a gázfelhasználói rendszeren, vagy a rendszer üzemeltetése élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztet úgy a 2008 évi XL. tv. előírásai alapján kötelesek vagyunk az ingatlanon a földgázszolgáltatás felfüggeszteni mindaddig, amíg a szabálytalanságok fennállnak.

Biztonság és energiatakarékosság együttA tervezési, karbantartási, javítási, valamint az időszakos felülvizsgálati munkákhoz keresse PartnerGáz hálózatunkat, mely magas szintű szaktudással és megfelelő jogosultságokkal rendelkező vállalkozókat fog össze! A partnerek listáját megtalálja a
www.nkmedgazhalozat.hu weboldalon vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a 06 40 820 005 telefonszámon.

Amennyiben gázszagot érez, gázömlést észlel, illetve a nyomásszabályozó meghibásodását tapasztalja, az Ön és környezete biztonsága érdekében értesítse társaságunkat az alábbi ingyenesen hívható telefonszámon: 06 80 820 141!

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.