125. éves a Bajai Kirendeltség

125. éves a Bajai Kirendeltség

Társaságunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy emlékezzen azokra az évekre, amikor még a földgázellátás nem minden megyében, nem minden körzetben volt elérhető.

Baja városában 125 éve, 1887-ban kezdte meg működését a gázgyár, akkori nevén „légszeszgyár”, amely helyben állította elő a fűtésre és a világítás céljára szolgáló gázt.

2012. június 8-án a régió politikai és szakmai vezetői, a társaság munkavállalói  és vezetősége együtt emlékeztek meg az elmúlt 125 évről.

125. éves a Bajai Kirendeltség

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Patrick Eeckelers GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

A rendezvény keretén belül kerültek díjazásra a város általános iskolás diákjai részére kiírt „Tiszta Baja 2012” rajzpályázat legkiválóbb alkotásai. A kiírásra 13 intézmény 115 diákja készített szebbnél szebb rajzokat Baja városról, természeti kincseiről, a környezetvédelem fontosságáról.

125. éves a Bajai Kirendeltség

A jeles évforduló alkalmából az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. 250.000 forint támogatásban részesítette a város önkormányzatát annak érdekében, hogy arra rászoruló családok számára segítséget nyújthasson a gázszámlájuk rendezésében.

Örömmel tölt el minket, hogy ezt a jeles évfordulót módunkban állt méltón megünnepelni és emlékezhettünk azokra az évekre, amikor megindult, majd kiépült a régióban a földgázszolgáltatás, amely azóta is folyamatos és biztonságos hozzáférést biztosít ehhez a tiszta és környezetbarát energiához.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.